John P. Drummer

A bőkezű erszény

és más történetek

A Trianon-küldetés című, nagy sikert aratott regény szerzője, John P. Drummer első novelláskötetét szerezheti be itt az olvasó. A kötetbe bekerültek a szerző korábban írt, rövidebb novellái csakúgy, mint újabb, hosszabb lélegzetű írások, melyek több műfajban engednek teret a szerző fantáziájának.

A címadó novella – A bőkezű erszény – főhőse egy folyton pénzzavarral küzdő fiatalember, aki egy napon különös pénztárcát talál az utcán: mindig pont annyi pénz van benne, amennyire a gazdájának éppen szüksége van. Megkezdődik az aranyélet; van pénz mindenre. Ám egy idő után a férfi nyugtalanító jelekre lesz figyelmes – úgy tűnik, a könnyű pénznek ára van. Lassacskán fény derül a bőkezű erszény ijesztő titkára, mely alaposan felforgatja a férfi idillinek tűnő életét, hogy végül azt kívánja: bár sosem találta volna meg a tárcát…

A címadó novellán kívül számos más szórakoztató, mulatságos vagy épp elgondolkodtató történet került bele a kötetbe. Egy biztos: akik kedvelik John P. Drummer könyveit és írói stílusát, most sem fognak unatkozni.